Comitetul de coordonare a vaccinării din România (CNCAV) a transmis, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 110.633 persoane, cel mai mare număr înregistrat până în prezent. S-au raportat 79 de reacţii adverse, 135 fiind în analiză.

CNCAV a transmis, sâmbătă, că, de la ultima raportare, au fost vaccinate împotriva COVID-19, 110.633 persoane, cel mai mare număr înregistrat în 24 de ore. 50.941 persoane au primit prima doză, iar 59.692 persoane rapelul.

92.553 persoane au fost vaccinate cu seful Pfizer, 10.511 cu Moderna, 6.898 cu AstraZeneca şi 671 cu Johnson&Johnson.

De asemenea, s-au înregistrat 79 de reacţii adverse, 135 fiind în analiză.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au folosit în total 5.891.855 dose de vaccin.

Cinci persoane vaccinate pe minut în Capitală

Premierul Florin Cîţu a precizat sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că 7.165 de persoane au fost vaccinate în cadrul acestei campanii din Capitală, în ultimele 24 de ore, “adică 5 persoane vaccinate pe minut, o veste foarte bună”.

El prezintă, pe pagina sa de Facebook, harta tuturor Maratoanelor vaccinării din ţară care sunt organizate în perioada următoare.

„La fel, puteţi merge şi la centrele drive-thru. Salvaţi fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeţi o zi şi mergeţi să vă vaccinaţi. Chiar şi în acest weekend, după ce staţi la o terasă, ‘pe chill’, relaxaţi, la cafea. Sau după ce mergeţi în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate”, a scris Cîţu.

Maratonul de vaccinare din Capitală a început vineri după-amiază.

Până luni, ora 8,00, la Biblioteca Naţională din Bucureşti şi la Sala Palatului are loc Maratonul de vaccinare – Ediţia Bucureşti, la care cei interesaţi se pot prezenta doar cu actul de identitate. Serul folosit este Pfizer/BioNTech.