Conform legii, companiile care introduc pe piață produse ambalate sunt obligate să se asigure că ambalajele obținute în urma consumului sunt colectate separat și reciclate în centre de reciclare autorizate. În caz contrar, companiile vor plăti o taxă de 2 Lei/kilogram pentru cantitățile de ambalaje nereciclate.

Legea nu se referă doar la companiile mari, așa cum poate se gândesc mulți, ci și la cele mici, pornind de la magazinul de cartier, patiseria de la colțul străzii sau un business mic online. Doar că majoritatea firmelor mici nu cunosc legislația sau nu știu cum să procedeze în acest caz.

Pentru companiile care introduc pe piață mai puțin de 10 tone de ambalaje anual există acum o soluție la un click distanță. Acestea pot să se asigure că respectă legislația privind reciclarea ambalajelor prin intermediul platformei online e-reciclare.ro.

 

Reciclare la un click distanță

Platforma pentru preluarea responsabilității privind reciclarea ambalajelor introduse pe piață este destinată exclusiv companiilor care introduc pe piața națională mai puțin de 10 tone de ambalaje anual și a fost creată de compania Reciclad’OR, organizație care preia răspunderea extinsă a producătorilor și importator-distribuitorilor cu privire la reciclarea deșeurilor din ambalaje.

Această platformă a fost concepută special pentru firmele mai mici, care nu au personal dedicat responsabil de reciclarea ambalajelor. Foarte multe dintre aceste firme nici nu ar ști cum să rezolve această problemă. Ar însemna să plătească pentru ambalajele nereciclate, iar acest lucru nu doar că scade profitul micilor întreprinzători, dar nici nu înseamnă reciclare. Prin această platformă, se vine atât în sprijinul companiilor mici să respecte legislația de mediu în vigoare, cât și asigurarea că ambalajele sunt reciclate.

Pentru a beneficia de avantajele platformei e-reciclare.ro, tot ce trebuie să faceți, ca antreprenor, este să vă creați un cont, să încărcați documentele solicitate și să urmați pașii indicați, pentru a primi răspunsurile aferente privind reciclarea cantităților de deșeuri corespunzătoare ambalajelor introduse în piață, conform legii.

Toată activitatea se desfășoară exclusiv online, iar platforma include și servicii gratuite suport pentru clienți – raportare de date, obligații legale, newsletter lunar.

 

Principalele beneficii ale platformei e-Reciclare:

  • Transfer de responsabilitate printr-un singur click;
  • Simplificarea procedurilor de contractare, raportare și facturare;
  • Reducerea timpului alocat și optimizarea costurilor acestei obligații anuale;
  • Fără estimări anuale, flexibilitate în ceea ce privește perioada de raportare și modalitățile de plată;