Studiul estins la nivel global mai arată că 4,3% dintre milionarii români au averi mai mari de 10 mil. dolari. Numărul multi-milionarilor din România a crescut în ultimul an cu 20 de persoane şi este mai mare cu 300 faţă de acum un deceniu.

Mergând mai departe, Knight Frank a constatat că doar 169 din cei 10.800 de milionari români au averi care depăşesc 30 mil. dolari, numărul acestora urmând să sporească cu 50% până în 2025. În urmă cu zece ani, doar 60 de români se înscriau în această categorie.

În decurs de un an a mai apărut un singur bogat a cărui avere depăşeşte pragul de 100 mil. dolari, numărul acestora crescând la 20 de persoane. În 2005, existau doar şapte milionari evaluaţi la 100 mil. dolari în România. Knight Frank estimează că în decurs de un deceniu 34 de români vor face parte din acest segment al populaţiei bogate.

În privinţa miliardarilor ţării aceştia sunt doar doi şi ar mai putea apărea unul peste zece ani, conform calculelor realizate de experţii Knight Frank. Acum un deceniu România se putea mândri cu un singur miliardar.

CITIŢI ŞI Ce locuinţă de lux poţi avea cu un milion de dolari în Bucureşti faţă de marile oraşe ale lumii

La nivel european există aproape patru milioane de persoane cu o avere de peste un milion de dolari, America de Nord fiind singura regiune care depăşeşte aceast număr cu aproape jumătate de milion de bogaţi. În privinţa miliardarilor în dolari, lucrurile stau diferit. America de Nord şi Orientul Mijlociu depăşesc Europa la numărul miliardarilor. „Bătrânul continent“ are numai 448 de persoane care se încadrează în această categorie.

Te-ar putea interesa și: