Altfel spus, revoluția 5G este cea care face posibilă utilizarea Inteligenței Artificiale la cote net superioare, așa cum ne asigură majoritatea experților în domeniu. De altfel, AI este deja o prezență constantă în viața noastră, dar care este încă la începuturile demonstrării adevăratei sale eficiențe. Prin calitatea oferită de 5G, AI va deveni principalul nostru ajutor începând cu complexele mecanisme economico – financiare, și trecând, spre exemplu,  prin necesarul sprijin medical, ajungând la task-uri mărunte și consumatoare de timp de care vom scăpa fără să ne fie grijă că o eroare ar putea interveni în acest proces. Asta definește, la esență, revoluția pornită de 5G, iar noi suntem primii exploratori ai acestei noi și strălucite epoci ale umanității.

Revoluția 5G

Tehnologia 5G este portalul prin care conceptul Internet-Of-Things își va începe expansiunea, marcând o revoluție în lumea digitală și trecerea în noua eră a interconectării. Suntem la un pas de o schimbare majoră, estimează analiștii, anticpând că revoluția tehnologică va fi un salt similar celui adus de revoluția industrială, mai ales din perspectiva relevanței și a impactului economic. 5G nu este doar un pas înainte de la 4G, ci o rachetă țâșnind cu o viteză amețitoare spre Univers. Dacă prima generație de rețea mobilă 1G permitea doar transmiterea vocii, 2G a fost despre voce și mesaje text, iar 3G a adăugat acestora și transferul de date. Era 4G a oferit toate aceste trei componente, dar la viteze mult mai mari, iar 5G va accelera uimitor, urmând să fie suficient de rapid încât să permită descărcarea un film lung în format HD în câteva secunde. Desigur, nu aceasta este principala sa utilizare, ci mai degrabă un beneficiu colateral, care-i va bucura pe amatorii de tehnologie. Volumul datelor și viteza acestora vor permite analize sofisticate, asigurând o capacitate imensă sistemului de comunicații în timp real și lăsând drum liber, astfel, inteligenței artificiale și tehnologiilor emergente. 

Fără doar și poate, exeperiența 5G ne este cea mai accesibilă, astăzi, prin dipozitivele pe care le alintăm acum ca fiind ”smartphones”, dar care vor deveni mai ”smart” pe zi ce trece. Se preconizează că, mulțumită unor viteze de transfer ce pleacă de la circa 50Mbps și pot depăși 1Gbps, rețelele mobile vor deveni pentru prima dată în istorie o amenințare reală la adresa celor fixe.

Un dispozitiv facut pentru tine

Pentru a intra în lumea 5G în cel mai ușor mod ai nevoie de un telefon inteligent cu performanțe deosebite care își va oferi și experiențe deosebite. 

Unul dintre cele mai noi astfel de dispozitive apărute pe piața românească este realme 8 5G, un terminal ce impresionează atât prin performanţele oferite căt şi prin preţ, fiind de fapt în momentul actual unul dintre cele mai accesibile telefoane 5G de pe piaţă. 

Astfel, la un preț de doar 1029.99 Lei, realme 8 5G oferă un procesor 5 G cu 8 nuclee, 4 sau 6 GB memorie RAM și 64 sau 128GB capacitate de stocare. Acestora li se adaugă un ecran IPS de 6.5” cu rezoluție de 2400×1080 pixeli, rată de reîmprospătare a imaginii de 90Hz, luminozitate de 600cd/m2, cameră principală de 48MP, cameră selfie de 16MP încorporată în ecran, cititor de amprentă lateral și o baterie generoasă de 5000mAh cu alimentator rapid de 18W. Toate acestea sunt livrate într-un design modern cu o grosime de doar 8.5mm şi o greutate de 185g. 

De atât ai nevoie pentru o experiență cu adevărat uimitoare în lumea 5G: bine ai venit în viitor!

Material realizat cu sprijinul Realme”