Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, lansează un nou atac pe Facebook împotriva premierului Viorica Dăncilă, după ce aceasta a vorbit despre o eventuală susținere a Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

„Cine vrea să ajungă pe vârful muntelui ar trebui să urmărească indicatoarele, nu să meargă orbește după cei din față. Cei din față s-ar putea îndrepta spre prăpastie… Urmați omul doar dacă omul urmează indicatorul! Câtă vreme doamna Dăncilă a ținut drumul corect, nu numai că nu am criticat-o, dar am și apărat-o PUBLIC. Acum, dacă văd că merge cu viteză maximă către râpă, să nu se aștepte nimeni să merg după dânsa!”, a scris deputatul.

„Cum să spună că face CEX să se stabilească susținerea lui Kovesi!? Doamna Dăncilă, chiar ați uitat cum vorbeam noi doi, la terasă, la Bruxelles? Ați uitat când am întrebat-o pe Kovesi ce dracului căuta, ca Procuror General, în Sufrageria lui Oprea, alături de șefii SRI Maior și Coldea, în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009!? Ați uitat când v-ați ocupat să stau față în față cu Divinitatea Sa, cu întâia SUFRAGERISTĂ a neamului!? Ați uitat când mă rugați să-i spun domnului Dragnea că v-ați ocupat?”, a continuat Pleșoianu.

Acesta face referire în postare la o dezbatere organizată în Parlamentul European în care Kovesi a fost întrebată despre o presupusă vizită a lui Gabriel Oprea în ziua alegerilor prezidențiale.

„Doamna Dăncilă#2, cine sunteți și ce ați făcut cu doamna Dăncilă#1, cu omul pe care îl apăram!??”

„Urmați omul doar dacă omul urmează indicatoarele! Altminteri, veți urma drumul marelui HĂU!”, a încheiat acesta postarea.

Reacția vine ca răspuns la declarațiile Vioricăi Dăncilă despre o posibilă susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european.

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns. (…) Trebuie să avem democrație în partid și să luăm deciziile împreună. Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”, declarase premierul Dăncilă.