Poliţiştii acţionează în perioada 15-18 august cu efective sporite pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, un trafic rutier sigur şi respectarea legislaţiei economice în vigoare.  Doar ieri, Poliţiştii rutieri au aplicat 576 sancţiuni contravenţionale şi au întocmit 12 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Marea majoritate a sancţiunilor contravenţionale (324) au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reţinute 17 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză moderată, să fie prudenţi în trafic, să nu consume băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan şi să poarte, atât ei cât şi pasagerii din autovehicul, centura de siguranţă, deoarece cu toţii suntem responsabili pentru siguranţa traficului rutier.

De asemenea, poliţiştii de ordine publică au acţionat cu predilecţie în locurile în care au avut loc slujbe şi manifestări religioase, în zonele aglomerate, de agrement, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.