Restructurarea Deutsche Bank – DBK, cea mai mare bancă din Germania, îndepărtează activităţile băncii de investment banking şi le va axa pe tranzacţii bancare şi administrarea averilor.

Astfel, DBK se pregăteşte să înfiinţeze o ”bancă rea” şi să închidă afacerile cu instrumente financiare şi de trading din Statele Unite, anunță presa internațională.

Iar activele ”rele”, în valoare de până la 50 de miliarde de euro, după ajustarea la riscuri, vor consta în mare parte din instrumente derivate pe termen lung, au declarat pentru Financial Times surse din interior.

În plus, diviziile de tranzacţii cu instrumente financiare şi dobânzi din afara Europei continentale vor fi restrânse sau închise.

”Aşa cum am anunţat pe 23 mai, Deutsche Bank lucrează la măsuri de accelerare a transformării sale, pentru a-şi îmbunătăţi profitabilitatea pe termen lung. Vom informa toţi acţionarii dacă şi când va fi necesar”, a anunţat banca într-un comunicat pe email, ca răspuns la articolul publicat de Financial Times.

Schimbările ar putea fi anunţate odată cu raportarea rezultatelor pentru primul semestru, la sfârşitul lunii iulie, a relatat FT.