„Favorită pentru a prelua șefia Procuraturii Europene, cea care a băgat la închisoare mai mulți miniștri și deputați ai majorității de Guvernare pentru corupție, are un acord aproape unanim din partea țărilor UE. Numai țara sa, care va fi în fruntea UE timp de șase luni, se opune ferm,” notează prestigioasa publicație franceză La Croix., potrivit stiridiaspora.ro.

„Procurorul Laura Kovesi din România s-a alăturat trioului de finaliști care ar putea obține postul de procuror șef al viitoarei Procuraturi Europene, un organism care va trebui să lupte împotriva criminalității financiare transfrontaliere care aduce atingere intereselor UE, ce va deveni operațională de la sfârșitul anului 2020.

Fostul Procuror General al Romaniei, din 2006 pana in 2012, apoi șeful Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA), din 2013 până în 2018, Kovesi  a candidat pentru această funcție pe cont propriu.

Contracandidații ei sunt François Bohnert, actualul procuror general din Reims și germanul Andrés Ritter. Germania și Franța, care au decorat-o ca și cavaler al legiunii de onoare în 2016 pe Laura Kovesi, sunt chiar gata să o susțină, unii numind-o „predestinată” pentru această nouă funcție. Kovesi este favorită în fața procurorului francez”, notează publicația franceză La Croix.

Te-ar putea interesa și: