Liviu Dragnea a fost închis pentru că s-a dorit scoatere lui de pe scena politică. Declarația aparține unui fost judecător CCR, Petre Lăzăroiu, care a susținut, la Antena 3, că există motivele întemeiate pentru a crede că procesul fostul lider PSD a fost unul politic, iar finalitatea acestui proces nu a fost închiderea inculpatului ce deținea a treia funcție în stat, ci asigurarea unui spațiu de presiuni și negocieri ce îl vizau direct pe fostul președinte al partidului.

Această afirmație a fost un motiv suficient pentru Codrin Ştefănescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea, să atace furibund închiderea fostului său lider.

„A zis Lazaroiu exact ceea ce am spus eu la Congres ! Ca Dragnea e detinut politic ! De mine a zis Bichir (jurnalist – n. red) ca sunt “trāznit” la faza asta. Acum ce o mai spune?”, a scris Codrin Ştefănescu, pe pagina sa de Facebook.

„Liviu Dragnea are motive de revizuire şi de contestaţie în anulare. Eu nu cred că ţinta a fost băgarea lui Dragnea în puşcărie, ci dispariţia lui de pe scena politica. Cu siguranță decizia în dosarul lui Liviu Dragnea a fost una politică! Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă”, a declarat fostul judecător, la Antena 3.