Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, unul din principalii susținătorii ai candidaturii lui Florin Cîțu la șefia PNL și un critic deschis al activității lui Ludovic Orban, a declarat marți, la Antena 3, că liberalii trebuie să oprească lupta în spațiul public și să poarte discuțiile în privat.

„Nu o vom tine tot asa si nu veti mai vedea atacuri publice decat extrem de putine. Nu a fost nu-stiu-ce, s-a exagerat, Raluca si-a spus nemultumirile, lucrurile s-au inchis. Dar in niciun caz nu vom da satisfactie celor care spera ca PNL sa ajunga intr-un circ public, pentru ca avem de guvernat o tara. Cand mai sunt tensiuni, ele se spun in incinta BPN si in afara vom iesi veseli si uniti.

Am cerut lui Orban, colegilor care il sustin, sa incerce sa fie mai putin pasionali, pentru ca daca eu care sunt pasionalul-sef pot sa fiu extrem de calm, de rational si de echilibrat, cred ca pot fi si ei. Daca eu nu intru in razboaie, care sunt obisnuit cu razboaiele, cred ca fiecare ar trebuie sa pastram o decenta in afara BPN. Chiar daca in interior ne mai spunem lucruri taiaose, ca in familie, nu e mereu soare”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Am dus lupte grele, trebuia Orban să se gândească

Săptămâna trecută, Rareș Bogdan a avut cea mai dură reacție de până acum la adresa lui Ludovic Orban. El i-a atras atenția liderului PNL că trebuia să stea liniștit și că nu a făcut bine când a lansat o serie de atacuri la adresa sa și a colegilor săi.

“Vă spun ceva, eu sunt așa, ca un centurion din acela roman, e bine să mă lași să vorbesc de drumuri, poduri, atragere de bani europeni… Eu am fost în două campanii grele, campanii grele cu niște oameni care la un moment dat păreau că îngenunchează România, și nu m-am temut, și am reacționat imediat – cu domnul Victor Ponta și cu domnul Liviu Dragnea.

Am dus lupte grele. Trebuia să se gândească (Ludovic Orban, n.r.), că mă cunoatește… chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm decât de obicei, eu în războaie mă simt perfect, dar cred că trei ani de zile nu trebuie să avem niciun fel de război și să construim. Mai bine mă lași să îmi cultiv grânele, adică să aduc investiții încoace și să facem lucruri grozave pentru țara asta decât să mă bagi în război, pentru că pierde războiul”, a declarat Rareș Bogdan, săptămâna trecută.

Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan