Publicaţia The Washington Post transmite că preşedintele american Donald Trump a făcut, de la momentul învestirii în funcţie și până în prezent peste 10.000 de declaraţii false şi care induc în eroare.

Glenn Kessler, documentarist al The Post, a explicat că „preşedintele continuă să facă declaraţii false sau derutante într-un ritm incredibil”, scrie news.ro, care citează CNN. În luna septembrie a anului trecut, aceste declaraţii ale lui Trump atinseseră numărul de 5.000.

„Este vorba, în medie, de 23 de declaraţii false ori derutante făcute pe zi în ultimele şapte luni”, mai explică jurnalistul.

Articolul publicat de Kessler alături de Salvador Rizzo şi Meg Kelly arată că „acest tsunami de neadevăruri este în creştere”. Jurnaliștii mai spun că majoritatea afirmaţiilor false ale lui Trump se referă la imigranţi şi democraţi, la cercetarea lui Robert Mueller şi la realizările administraţiei sale. După mitingul de sâmbătă seară, susţinut de preşedinte în Wisconsin, numărătoarea făcută de The Washington Post a ajuns la 10.111 afirmaţii false, pentru cele 828 de zile ale lui Trump în funcţie.