Comisia a adoptat cu unanimitate de voturi raportul favorabil pentru modificarea şi completarea Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.

Prin propunerea legislativă, pe lângă varianta suportului de hârtie este introdusă posibilitatea emiterii sub forma electronică a beneficiilor sociale oferite angajaţilor pentru acoperirea costurilor zilnice de masă.

‘Acest card va avea destinaţia exclusivă a acordării beneficiului aferent tichetului de masă şi va putea fi folosit doar în condiţiile legii.

Propunerea legislativă mai prevede debitarea sumelor corespunzătoare produselor alimentare solicitate de salariat în cazul tichetelor de masă în format electronic la valoarea produselor respective şi nu la multiplul valorii unui tichet de masă.

Proiectul urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz.

Senatul a respins în iunie această propunere legislativă care îi are ca iniţiatori pe senatorul social-democrat Ioan Chelaru şi deputaţii Bogdan Ciucă (PC), Florin Iordache (PSD), Marian Neacşu (PSD), Aurel Vlădoiu (PSD) şi Gabriel Vlase (PSD). AGERPRES