Rafinaria Vega Ploiesti, detinuta de Grupul Rompetrol, va investesti circa sapte milioane dolari pentru realizarea unei instalaţii de bitum rutier modificat cu polimeri, ce va fi pusa in functiune la inceputul anului viitor.

“Productia de bitumuri rutiere modificate este destinata pietei interne. In urmatorii 15-20 de ani, tinand cont de programele de constructie de autostrazi si de cele de reabilitare a infrastructurii, cererea de astfel de materiale va fi foarte mare. Capacitatea instalatiei ne va permite sa acoperim o cota de 50% din consumul national actual inregistrat pentru acest tip de bitum si care este asigurat, in prezent, doar prin importuri”, a declarat Marcel Pavel, directorul general al rafinariei Vega.

Potrivit reprezentantilor companiei, asfaltul realizat din bitumul rutier modificat cu polimeri, produs la Ploiesti, va avea o rezistenta ridicata la variatiile de temperatura sau la deformatii si va determina o scadere a nivelului de zgomot in trafic.

Fondurile pentru finalizarea investitiei sunt proprii, iar printre furnizorii de echipamente pentru realizarea instalatiei se numara firmele IKA Germania, Emerson Process Management SUA, Heatech SUA, Verder Germania, Chemet Wood Germania si Ferroli Italia.

Rafinaria Vega este axata pe obtinerea de produse speciale, precum solventi si combustibili de incalzire ecologici, iar anul trecut a obtinut venituri brute de 100,4 milioane dolari.


Sursa: Rompetrol, 19 iunie 2006