‘Deja au început dezbaterile şi la grupurile parlamentare, azi-mâine vor fi dezbateri împreună cu membrii societăţii civile, ai asociaţiilor profesionale. Noi, deja în urma dezbaterilor de până astăzi, am găsit o formulă, însă aici trebuie să fie limpede că nu se poate să împaci şi capra şi varza, trebuie să avem o lege foarte severă, pentru că nu ne putem juca cu viaţa oamenilor – oameni care rămân schilozi pe viaţă -, nu ne putem juca cu sănătatea publică’, a spus Radu Stroe.
‘Nu ştiu cine-i capra, cine-i varza. Eu ştiu un singur lucru. Codul silvic e ceva care nu e nici social-democrat, nici liberal, nici conservator. E vorba de pădurile acestei ţări şi trebuie să le protejăm cât mai bine, având reglementări cât mai bune. Străzile nu sunt social-democrate, liberale, PDL-iste. Mergem toţi pe ele şi ştim foarte clar că trebuie să luăm măsuri mai dure. Insolvenţa, la fel. E o situaţie economică cu care ne confruntăm’, a replicat primul-ministru.
El a adăugat că se cere consultare publică în privinţa legilor importante şi că susţine această practică, dar că reacţiile întârzie de multe ori, deşi proiectele sunt postate pe site luni de zile.
‘Ţin foarte mult la consultarea publică. În sfârşit, acest Guvern face consultări publice pentru deciziile importante. Problema este că lumea vrea consultare, punem pe site, prezentăm legile – şi Codul silvic e astăzi, nu? – Codrul rutier l-am prezentat, Codul insolvenţei… Nu zice nimeni nimic până în ultima zi. În ultima zi toată lumea se trezeşte că mai are o observaţie de făcut. Vă rog frumos pe toţi miniştrii, domnule ministru Stroe, doamna ministru Varga, domnule ministru Cazanciuc, mai spuneţi o dată că avem Codul silvic, Codul rutier, Codul insolvenţei. Au lucrat specialişti, le-au pus pe site de luni de zile, nu le citeşte nimeni. Dar unii sunt împotrivă fără să le citească. Prezentaţi-le, duceţi-vă, mergeţi şi la Parlament, prezentaţi grupurilor parlamentare şi haideţi să luăm odată decizii, că povestea asta cu ‘să nu facem, să amânăm’ asta se face de zece ani în România’, a spus Ponta.
Premierul Ponta a anunţat miercuri dimineaţă că vor rămâne în dezbatere publică încă o săptămână Codul insolvenţei şi Codul rutier, deoarece există semnale că mai sunt observaţii de făcut asupra celor două proiecte de lege.
Sursa: Agerpres