Radu Drăgușin și-a împlinit visul

Radu Drăgușin a afirmat, după semnarea contractului cu Tottenham, că transferul la echipa engleză reprezintă realizarea unui vis pentru el. A menționat că întreaga sa viață și-a dorit să atingă cel mai înalt nivel în fotbal.

„Pot spune că am decis să mă alătur echipei Spurs de când am auzit interesul acestui club. M-am gândit, am analizat fiecare aspect şi cred că acesta este cel mai bun pas pentru cariera mea. Ştiu, de asemenea, că clubul are o bază de fani incredibilă, au un staff şi jucători incredibili, aşa că abia aşteptam să mă alătur. Pot spune că decizia a fost în interiorul inimii mele, deja luată. Este incredibil. Nu mi-am imaginat toate astea şi abia aştept să îi cunosc pe toţi şi să încep pe teren”, a spus Drăguşin, potrivit site-ului oficial al clubului englez.

Fotbalistul român ar putea debuta chiar pe „Teatrul Viselor”, stadionul Old Trafford al lui Manchester United, acolo unde londonezii au programat meci de campionat, duminică.

La parafarea contractului, Drăgușin și-a etalat și cunoștințele din limba lui Shakespeare, vorbind impecabil. De parcă ar fi trăit o viață în capitala Marii Britanii. El a declarat că a discutat și cu tehnicianul lui „Spurs”, Ange Postecoglou.

„Practic, mi-a spus că îşi doreşte foarte mult să mă alătur echipei, îi place felul meu de a juca şi se gândeşte că mă potrivesc bine pentru această echipă. Acest lucru m-a ajutat în mod evident, iar eu am simţit o conexiune foarte bună cu el imediat ce a vorbit cu mine. Îmi place acest tip de fotbal, linie defensivă înaltă, agresivitate, cu mult spaţiu în spate pentru a apăra. Sunt foarte entuziasmat”.

Radu Drăgușin a spus că semnarea cu Tottenham reprezintă un pas important în cariera sa. Și simte că este decizia corectă. A menționat că întreaga sa viață și-a dorit să joace fotbal la cel mai înalt nivel, în Premier League.

Drăgușin a declarat că este pregătit pentru această provocare și că a fost mereu atras de caracteristicile campionatului englez, unde este un fotbal fizic și intens. Crede că Premier League este un mediu excelent pentru a-și dezvolta și extinde cariera. Drăgușin a subliniat că este foarte fericit și entuziasmat să facă parte din echipa Tottenham și abia așteaptă să pășească pe teren.

Va purta tricoul cu numărul 6

Radu Drăguşin a semnat un contract valabil până în 2030. El va purta tricoul cu numărul 6, a anunţat clubul englez de fotbal pe site-ul său oficial. Același număr l-a avut și Vlad Chiricheș, fotbalist care nu a impresionat la „Spurs”.

„Suntem încântaţi să anunţăm transferul lui Radu Drăguşin de la echipa Genoa din Serie A, sub rezerva unei autorizaţii internaţionale şi a unui permis de muncă”, precizează gruparea din Premier League, care îi face totodată o prezentare detaliată noului său recrut.

„A progresat rapid”

Site-ul oficial al grupării londoneze îi face și o descriere succintă fundașului român.

„Născut în capitala României, Bucureşti, fundaşul central şi-a petrecut primii ani ai carierei la echipele locale Sportul Studenţesc şi Regal Sport Bucureşti, înainte de a se muta în Italia, în 2018, pentru a se alătura clubului Juventus. Ajuns la Bătrâna Doamnă la vârsta de 16 ani, Radu a progresat rapid la echipele de juniori ale torinezilor, ajungând la echipa Under-23, care evoluează în Serie C, la vârsta de 17 ani, înainte de a-şi face debutul profesionist şi european la 18 ani, în decembrie 2020, evoluând din postura de rezervă în victoria cu 3-0 a lui Juve în faza grupelor UEFA Champions League împotriva formaţiei Dinamo Kiev”, scrie clubul londonez.

Tottenham aminteşte, totodată, de debutul lui Radu Drăguşin în Serie A. Și apoi de împrumutul acestuia la Sampdoria, pentru care a disputat 15 meciuri. Asta înainte de a semna cu Salernitana, la începutul lui 2022, echipă pe care a ajutat-o să evite retrogradarea.

Fotbalistul român a ajuns apoi, tot sub formă de împrumut, în sezonul 2022/2023, la formaţia Genoa, aflată în Serie B la momentul respectiv, contribuind la revenirea acesteia în elita fotbalului italian.