Atât Kremlinul, cât şi însuşi Trump au anunţat că se depun eforturi pentru ca o astfel de întâlnire să aibă loc în marginea summitului APEC, care se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie la Danang (Vietnam). 

Sunt multe aspecte de discutat de către cei doi şefi de stat, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi ar fi în interesul ambelor ţări ca "cei doi preşedinţi să găsească posibilitatea de a avea o discuţie amplă". Conflictul sirian este una dintre aceste teme de discuţie, dar soluţionarea sa "presupune eforturi comune pentru a obţine un rezultat mai bun", a adăugat Peskov. 

Totuşi, Peskov a declarat, potrivit agenţiei RIA, citată de Reuters, că în ceea ce priveşte situaţia din Coreea de Nord, momentan nu există nicio cooperare între Rusia şi SUA. "Deocamdată nu există nicio cooperare. Doar schimburi periodice de opinii", a explicat el, citat de Agerpres. 

Într-un interviu difuzat în ajun de postul de televiziune american Fox News, Trump a dat asigurări că "Putin este foarte important" pentru Statele Unite şi "poate ajuta cu Coreea de Nord". Liderul de la Casa Albă a indicat şi Siria şi Ucraina printre subiectele pe care le-ar putea aborda în discuţia cu Putin.