Procurorul special Robert Mueller a acuzat 13 cetăţeni ruşi şi trei firme luna trecută de ingerinţă în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2016, apreciind că este vorba de o conspiraţie pentru susţinerea lui Donald Trump şi îndepărtarea lui Hillary Clinton. 

'Trebuie să văd în primul rând ce au făcut. Daţi-ne materiale, informaţii', a declarat Putin în interviul difuzat vineri noaptea. 

'Nu putem răspunde la aceasta, dacă ei nu încalcă legile ţării', a declarat Putin prezentatoarei Megyn Kelly de la NBC, după ce a fost întrebat dacă Moscova va lua măsuri împotriva celor menţionaţi. 

Jurnalista a menţionat unele dintre acuzaţiile privind ingerinţa Rusiei aduse de biroul procurorului Mueller şi de alţi oficiali americani, între care difuzarea de informaţii false online. 

'Cu tot respectul faţă de dumneavoastră personal, cu tot respectul datorat pentru Congres, trebuie să aveţi oameni cu studii juridice (…)', a spus Putin zâmbind. 

El a spus că autorităţile din SUA ar trebui să trimită procurorului general al Rusiei o cerere oficială. 

'Aceasta trebuie să treacă prin canale oficiale, nu prin presă sau strigăte şi urlete în Congresul Statelor Unite', a afirmat de asemenea Putin. 

Mai multe anchete sunt efectuate în prezent de Congres şi de procurorul special Robert Mueller asupra ingerinţei Rusiei în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 pentru a-l avantaja pe Donald Trump şi asupra unei eventuale complicităţi între Moscova şi echipa sa de campanie. 

Difuzarea interviului a survenit la o zi după ce Putin a anunţat o serie de noi arme nucleare, în cadrul unuia dintre cele mai războinice discursuri din ultimii ani, afirmând că acestea ar putea să atingă aproape orice punct din lume şi să ocolească un scut antirachetă construit de SUA. 

Putin candidează în scrutinul prezidenţial din 18 martie şi sondajele de opinie indică o victorie clară a acestuia. (Sursa: Agerpres)