Marius Budăi i-a cerut ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, chiar de Ziua Copilului, să majoreze alocațiile.

Totodată, acesta a lansat o provocare pentru Guvern: „creşteţi puterea de cumpărare a cetăţenilor români în medie cu 20% peste creşterea inflaţiei”.

„Joaca de-a economia şi ţopăiala manipulărilor

Domnule ministru Cîţu, dacă în concepţia dumneavoastră lucrurile sunt atât de bune, ieşiţi public astăzi de ziua copiilor şi majoraţi-le alocaţiile, chiar începând cu ziua lor. Totodată, nu uitaţi de dascălii, părinţii şi bunicii copiilor şi anunţaţi tot astăzi că le majoraţi si lor salariile şi pensiile, începând cu 01 septembrie 2020, aşa cum prevăd legile în vigoare.

Îmi aduc aminte, de când eram copil şi vacanţele le petreceam la bunici la ţară, că cele mai gălăgioase orătănii din curte erau găinile, după ce făceau UN OU”, scrie fostul ministru.

”Un stil gălăgios”

„În stilul gălăgios al orătăniilor mai sus menţionate, premierul dezertor “fantasticul” Cîţu ne anunţă încă o “realizare”. Cică inflaţia a scăzut şi cetăţenii români o duc mai bine.

Să vedem, totuşi, şi ce ne trece sub tăcere domnul ministru:

– suntem pe locul 4 în UE cu o inflație de peste 7 ori mai mare decât media UE;

– în România lucrurilor „fantastice” ale domnului premier dezertor cetăţenii români au mai puţini bani, sunt speriaţi şi nesiguri pe viitor, drept urmare, în afara produselor de strictă necesitate, nu mai cumpără nimic;

– mediul de afaceri este şi el nesigur pe viitor iar măsurile structurale de relansare a economiei lipsesc cu desăvârşire.

Şi dacă tot face dumnealui trimitere către PSD, să-i lansăm şi o provocare.

Domnule ministru (aş fi putut să vă spun prim-ministru dar aţi refuzat această onoare şi aţi dezertat în plină criză) creşteţi şi dumneavoastră puterea de cumpărare a cetăţenilor români în medie cu 20% peste creşterea inflaţiei”, a adăugat pe Facebook Marius Budăi.