Este război total pe scena politică. PNL încearcă să provoace alegeri anticipate, în timp ce PSD vrea să îi stopeze cu orice chip.

PSD, la marginea prăpastiei

PSD se află la marginea prăpastiei. O spune premierul demis, Ludovic Orban, care îi amenință pe social democrați. Orban susține că liderii PSD fug ca ”dracul de tămâie” de alegerile anticipate, dar le transmite că asta va fi sinucidere politică.

”Am anunțat că vom purta dialog cu toate partidele, mai puțin cu PSD. Nu am discutat și nu intenționez să port discuții cu liderii PSD. Se pare că la ora actuală social-democrații fug ca dracul de tămâie de anticipate. Dacă vor să se sinucidă politic pot continua pe această linie a tergiversării, a tragerii de timp, dar se vor lovi de oprobiul public.”, a spus Ludovic Orban.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a mai dezvăluit că liberalii vor duce negocieri intense în Parlament, astfel încât celelalte formațiuni politice să susțină organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Orban a adăugat că nu există vreun scenariu pentru care anticipatele să nu aibă loc.

„Vom întreprinde toate demersurile neceare pentru a ajunge la anticipae. Vom continua discutiile în Parlament și poate vom reuși să îi convingem să susțină anticipatele”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a adăugat că „nu exista un scenariu pentru a nu exista anticipate”. „Vom demara toate negocierile pe anticipate. Cine își imagineacă că o sa își salvează mandatul chiulind de la votul din Parlament își face calculul greșit”, a conchis Orban.