Proprietatea achiziţionată este amplasată pe strada Nicolae Caramfil, are nouă etaje, o suprafaţă comercială de 18.600 de metri pătrați și ocupă o amprentă de 3.400 de metri pătrați. Trei etaje subterane sunt dedicate unei parcări cu 407 locuri.

În prezent, spațiul este închiriat în totalitate de spitalul privat Ponderas Academic Hospital, preluat recent de Rețeaua Privată de Sănătate „Regina Maria”. Un alt chiriaş important este Intesa San Paolo Bank, care are sediul central în această clădire. Bet Active Concept, Kinetic Sport Medicine, Daas Impex, Topanel și Samsung ocupă, de asemenea, spațiu în ART Business Center.

„Această achiziție este parte din strategia noastră de a include în portofoliul internațional imobile comerciale de înaltă calitate, din orașe aflate în plină dezvoltare. Prin contracte de închiriere pe termen lung, chiriași importanți și un randament atractiv, ART Business Center dispune de toți factorii cheie strategici care îl transformă într-o investiție adecvată pentru noi. ART Business Center nu numai că adaugă o valoare semnificativă portofoliului nostru, evaluat acum la aproape 100 de milioane de euro, dar ne extinde în același timp amprenta asupra României”, a declarat Margrith Lutschg Emmenegger, preşedinta şi directorul executiv al Hili Properties. Compania de consultanţă imobiliară JLL Romania a reprezentat cumpărătorul în această tranzacţie.

Hili Properties, divizia imobiliară a companiei Hili Ventures, deține și administrează o serie de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde clădiri de afaceri, spații de birouri în cartierele comerciale principale și spații în care funcționează restaurante McDonald’s. Restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital, divizia McDonald’s a Hili Ventures. Premier Capital, prin filiala Premier Restaurants România, operează 68 de restaurante McDonald’s la nivel național.