Investiţia va fi derulată prin noua firmă Premier Assets SRL, potrivit unui anunţ al companiei. „Anul acesta vom sprijini planurile de dezvoltare ale companiei-soră Premier Capital pentru pieţele din România şi Letonia“, a declarat Sandra Murniece, managing director Hili Properties.

Grupul Hili Ventures administrează atât afacerile imobiliare ale Hili Properties, cât şi afacerea cu restaurante a Premier Capital, care prin filiala Premier Restaurants România operează 72 de restaurante McDonald’s în 21 de oraşe din ţară.

Încă de anul trecut, grupul a început să se dezvolte în Letonia şi România ca parte a strategiei sale de diversificare a veniturilor. În 2017, veniturile companiei au crescut, în principal, datorită chiriilor generate de clădirea ART Business Center din Bucureşti. Grupul maltez i-a plătit anul trecut 30 mil. euro antreprenorului Ion Chirescu pentru clădirea de birouri din nordul Capitalei, care găzduieşte spitalul privat Ponderas Academic Hospital.

De asemenea, imobilul din România a contribuit semnificativ la creşterea valorii nete a activelor companiei de la 28,2 mil. euro în 2016 la 38,4 mil. euro anul trecut. Veniturile înregistrate anul trecut au cumulat 4,5 mil. euro, în creştere cu 48% faţă de 2016.

Hili Properties, divizia imobiliară a companiei Hili Ventures, deține și administrează o serie de proprietăți comerciale pentru închiriere în Letonia, Lituania, Estonia, Malta și România. Portofoliul companiei cuprinde spații de birouri și spații în care funcționează restaurante McDonald’s. Din 2016, restaurantele sunt parte a companiei Premier Capital, divizia McDonald’s a Hili Ventures. Premier Capital, prin filiala Premier Restaurants România, a investit peste 800 mil. lei în România, are 4.500 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 200.000 de clienţi.