Nivelul de sărăcie al pensionarilor britanici este unul dintre cele mai mari din UE, ţara situându-se pe locul patru din acest punct de vedere, chiar şi înaintea României, potrivit datelor Comisiei Europene, interpretate de o organizaţie umanitară britanică, relatează BBC News Online.

Statisticile arată că unul din trei pensionari britanici cu vârste peste 65 de ani trăiau în sărăcie în 2007, aceeaşi proporţie fiind înregistrată şi în Lituania. În acelaşi timp, în cele mai multe ţări europene dezvoltate, nivelul de sărăcie al pensionarilor este fie sub media UE de 19 la sută, fie puţin peste aceasta.

Prea „demn” pentru a aplica pentru ajutoare sociale

Brendan Paddy, de la organizaţia umanitară Age Concern and Help The Aged, susţine că persoanele care sunt cele mai în măsură să pretindă benficii sociale sunt ultimele care le cer, în timp ce unele dintre ele sunt prea „demne” pentru a aplica pentru aceste ajutoare sociale.

Cercetările recente desfăşurate de organizaţie arată că una din cinci persoane cu vârste de peste 60 de ani preferă să renunţe la unele mese din zi pentru a economisi bani, în timp ce două cincimi au probleme în a-şi procura cele necesare.

SURSA: Mediafax

DETALII:

Citeşte şi Criza văzută de un englez: „În Marea Britanie, mai greu decât în România”