ProLogis, unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, a anuntat astazi ca a inchiriat 13.300 de metri patrati in Bratislava, Slovacia, companiei Tesco International Clothing Brand, divizie a Tesco plc, unul dintre cei mai mari retaileri de produse alimentare si de larg consum din lume.

Spatiul care va fi ocupat de Tesco este situat intr-o cladire noua, de 27.000 de metri patrati, aflata in construcţie, din cadrul ProLogis Park Galanta-Gán, un parc logistic modern situat la aproximativ 60 de kilometri nord-est de centrul Bratislavei. Lucrarile de constructie la noua cladire au inceput in iulie 2008 si sunt programate pentru finalizare in primul trimestru al anului 2009.

Acesta este al treilea contract de inchiriere semnat intre Tesco si ProLogis in Slovacia; compania ocupa, de asemenea, 65.000 de metri patrati intr-o alta cladire a aceluiasi parc si 35.000 de metri patrati in ProLogis Park Bratislava.

Portofoliul ProLogis in Slovacia totalizeaza 387.000 de metri patrati de spatiu logistic la data de 30 septembrie 2008. Printre clientii importanti din tara se numara C&A, Brilux and Spandex, DHL, Gebrüder Weiss, HOPI, Joebstl Warehousing, Lekkerland, Nay Elektrodom, Tesco, Transkam Slovakia, Weindel si Wincanton.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 136 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,8 miliarde de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 51 milioane mp, in 2.898 proprietati, la 30 septembrie 2008. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.

Sursa: ProLogis