Programul de guvernare al premierului desemnat Lucian Croitoru prevede o restructurare drastică a cheltuielilor, inclusiv o reducere a salariilor bugetarilor. Un alt punct din programul de guvernare îl reprezintă intrarea României în Mecanismul Cursului de Schimb – ERM II şi, ulterior, adoptarea euro.

„Programul de guvernare, la care lucrez cu premierul desemnat şi alţi câţiva colegi, trebuie să aibă în vedere, în primul rând, îndeplinirea angajamentelor asumate în acordul cu FMI, convergenţa pe termen lung la Uniunea Europeană, care înseamnă inclusiv intrarea în ERM II şi adoptarea euro, dar şi o creştere a veniturilor care să ne apropie de veniturile din zona euro”, a dezvăluit pentru capital.ro economistul Aurel Dochia, consilierul premierului desemnat care sunt principalele prevederi ale viitorului program de guvernare al lui Lucian Croitoru.

Aurel Dochia a afirmat, de asemenea, că bugetul pe 2010 va fi construit astfel încât cheltuielile bugetare să fie reduse în concordanţă cu angajamentele asumate faţă de FMI, ceea ce implică reduceri de ordin salarial în rândul bugetarilor.

„Bugetul pe anul viitor trebuie să se încadreze în acordul cu FMI, respectiv o restructurare pe partea de cheltuieli. După cum a afirmat şi premierul desemnat, nu vor fi crescute impozitele, astfel că se va acţiona pe direcţia restructurării cheltuielilor, ceea ce înseamnă că fără reducerea salariilor nu se poate”, a mai spus Aurel Dochia.