Am avut parte de multe evenimente extrem de importante săptămâna aceasta, evenimente cu impact pozitiv asupra evoluţiei bursei în ansamblu şi, implicit, asupra titlurilor deţinute în portofoliul Capital.

Desigur, cei mai mulţi investitori au fost interesaţi de hotărârile luate în adunările generale ordinare şi extraordinare ale SIF-urilor. Faptul că la SIF3 s-a întrunit cvorumul necesar adoptării de către acţionari a propunerii făcute de Consiliul de Administraţie al societăţii cu privire la majorarea de capital social prin încorporarea profiturilor a condus la un sentiment pozitiv foarte puternic în piaţă faţă de aceste titluri, ceea ce ne-a determinat şi pe noi să le includem în portofoliu, acum că decizia a fost luată şi nu mai planează îndoieli asupra sa.

De asemenea, săptămâna aceasta am inclus în portofoliu titlurile Alumil, cu o pondere de circa 7%. Suntem aşadar în continuare preocupaţi de o cât mai bună diversificare, astfel încât un singur titlu să nu poată induce (în cazul unei evoluţii nefavorabile) un risc semnificativ asupra portofoliului.
Mai păstrăm deocamdată circa 12% din portofoliu sub formă de disponibilităţi pentru eventuale oportunităţi viitoare de plasament.

40-2371-tabel.jpg

sursa: www.ktd.ro