În săptămâna care a trecut nu am efectuat alte tranzacţii şi nici nu avem de gând să facem până săptămâna viitoare când vom şti care este rezultatul adunărilor generale ale acţionarilor la SIF-uri.

Este foarte important dacă anul acesta AGA Extraordinară a SIF3 va întruni cvorumul necesar luării unei decizii statutare şi, implicit, dacă, odată realizat acest cvorum, acţionarii vor decide majorarea capitalului social. Poate că importantă nici nu este decizia în sine, pentru că ea nu aduce nimic nou în funcţionarea şi profitabilitatea viitoare a companiei. Reacţia investitorilor în sensul sporirii presiunii la cumpărare (şi având ca efect imediat creşterea preţului de tranzacţionare) este în cea mai mare parte psihologică, şi nu derivată dintr-un raţionament economic lucid.

Relevantă este, de fapt, dovada coagulării acţionariatului până la nivelul la care se pot mobiliza suficiente voturi pentru a lua decizii strategice importante cu privire la viitorul companiei, cum ar fi, de exemplu, modificarea pragului de deţinere, schimbarea tipului de înregistrare şi a structurii operaţionale etc. În funcţie de asta, preţul SIF3 şi al celorlalte SIF-uri va reacţiona imediat. Şi cum SIF-urile sunt încă locomotiva bursei atât la deal, cât şi la vale, întreaga piaţă va urma, cât de cât, direcţia arătată de acestea.

39-2239-tabel.jpg

sursa: www.ktd.ro