Piaţa bursieră traversează momente de cumpănă. Neliniştile de pe scena politică, tendinţa de scădere pe pieţele europene din ultimele câteva zile şi atracţia speculatorilor locali de marcare a profiturilor după o perioadă destul de consistentă de ascensiune a pieţei au făcut ca, la finalul săptămânii analizate, preţurile acţiunilor să scadă semnificativ şi aproape generalizat. Ca atare, nu avem nicio motivaţie, în momentul de faţă, pentru a reinvesti în acţiuni disponibilul plasat în fondul deschis de investiţii Simfonia1. Rămânem în aşteptare până la o clarificare a situaţiei, lucru care ar putea să mai dureze o vreme.

În momentul de faţă, avem o expunere de aproximativ 41% din valoarea portofoliului pe sectorul financiar (bănci şi SIF-uri), de 8% pe farmaceutice, 13% pe segmentul utilităţilor, restul de 38% fiind disponibilităţi.
Deocamdată, randamentul cumulat de la începutul anului şi până în prezent al portofoliului Capital se menţine pozitiv, în jurul cifrei de 5%. Probabil că în perioada următoare el va cunoaşte fluctuaţii, pentru că într-o astfel de perioadă bursa capătă o volatilitate destul de ridicată.

35-2175-tabel.jpg 

sursa: www.ktd.ro