Corporatia Oracle a realizat, in trimestrul patru al anului fiscal 2006, o cifra de afaceri 4,9 miliarde dolari, in crestere cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul net s-a majorat cu 27% pana la 1,3 miliarde dolari.

“In ultimul trimestru, Oracle a obtinut o crestere accelerata a veniturilor pentru toate liniile de produse si in toate regiunile lumii. Pe partea de aplicatii am avut rezultate foarte bune, cu vanzari de licente in crestere cu 83% incluzand achizitiile, si o crestere organica de 56%”, a afirmat Charles Phillips, presedinte Oracle.

Veniturile totale din vanzarea de software au sporit cu 28% pana la patru miliarde dolari, cu venituri din vanzarea de licente de baze de date si midlleware in crestere cu 18%, iar veniturile din vanzarea de licente pentru aplicatii au sporit cu 83%.

Vanzarile de servicii au adus venituri de 857 milioane dolari, cu 13% mai mult fata de trimestrul patru al anului precedent.

Grupul american este prezent in Romania din 1995 prin Oracle Romania. Subsidiara este controlata de Oracle East Central Europe Service BV (Olanda) in proportie de 99,9%.

Sursa: Oracle, 23 iunie 2006