În aprilie-iunie 2012, Deutsche Bank a înregistrat un profit net de 661 milioane de euro, în scădere cu 46% faţă de 1,2 miliarde de euro în trimestrul doi din 2011.

Venitul net a scăzut cu 6%, la 8 miliarde de euro în aprilie-iunie 2012.

"În trimestrul doi performanţa băncii a fost afectată de mediul volatil. Criza datoriilor suverane din Europa continuă să afecteze încrederea investitorilor şi activitatea clienţilor băncii", au subliniat directorii Deutsche Bank, Anshu Jain şi Juergen Fitschen.

Divizia de investiţii bancare a Deutsche Bank a înregistrat în trimestrul doi o scădere a profitului înainte de taxe de 63%.

Recent, presa din Germania anunţa că Deutsche Bank intenţionează să concedieze 1.000 de angajaţi de la divizia de investiţii bancare. Reprezentanţii băncii germane nu au comentat informaţia, după ce în aprilie anunţaseră că nu vor exista concedieri la divizia de investiţii. La sfârşitul primului trimestru divizia de investiţii şi corporate a Deutsche Bank avea 14.600 de angajaţi.

Recent, directorii Deutsche Bank, Anshu Jain şi Juergen Fitschen, au anunţat că iau în considerare măsuri suplimentare de reducere a costurilor. "Trebuie să vorbim din nou de creştere dar şi de măsurile de sporire a eficienţei, după toate cerinţele impuse de autorităţile de reglementare privind majorarea capitalului", a explicat Anshu Jain, fără a da detalii privind efectul acestor măsuri asupra locurilor de muncă la Deutsche Bank.

Activele băncii germane au crescut anul trecut cu 14%, la 2.160 miliarde de euro, Deutsche Bank devenind astfel cel mai mare grup bancar listat la bursă din Europa, pentru prima dată în ultimii cinci ani, conform datelor Bloomberg.

Sub conducerea fostului director general Josef Ackermann, care a apreciat ca "nechibzuite" propunerile de limitare a mărimii băncii, Deutsche Bank şi-a majorat activele cu 20% din 2006. Banca germană este a doua din Europa după gradul de îndatorare şi a treia cel mai puţin capitalizată dintre cele mai mari bănci europene, chiar dacă Ackermann a majorat rezervele şi a redus dependenţa de banii împrumutaţi.