Dragnea a candidat pe lista PSD Teleorman pentru Camera Deputaţilor, care a fost votată la alegerile parlamentare din acest an de 88.882 de persoane, însumând 62% din totalul voturilor valabil exprimate 

Liviu Nicolae Dragnea s-a născut la 28 octombrie 1962, în comuna Gratia. Şi-a început activitatea profesională în anul 1987 ca inginer stagiar, fiind apoi administratorul unei firme private, prefect al judeţului Teleorman în perioada 1996-2000, preşedinte al Consiliului Judeţean din 2000 până în 2012, când a devenit deputat. Pentru o perioadă de câteva săptămâni, Liviu Dragnea fost ministrul Administraţiei şi Internelor în anul 2009, iar din 2012 până în 2015 vice-prim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. 

Liviu Dragnea şi-a început activitatea politică în urmă cu 22 de ani ca vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Teleorman a Partidului Democrat (PD), formaţiune politică din care s-a retras în anul 2001 când a intrat în PSD. 

El a urmat Institutul Politehnic din Bucureşti – Facultatea de Transporturi. În iulie 1997 urmează un curs intensiv la Şcoala de Înalte Studii Administrative din Roma, Italia, iar în 2001 urmează un alt curs de management al administraţiei publice locale din cadrul ASE Bucureşti. În 2004 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" din Bucureşti. 

Potrivit declaraţiei de avere, Liviu Dragnea deţine un teren intravilan în Turnu Măgurele ce însumează 2.913,35 mp, un apartament şi un spaţiu de producţie în aceeaşi localitate, un autoturism Skoda Superb fabricat în anul 2006, două conturi în bancă, unul în lei deschis în anul 2003, iar altul în valută deschis în 2001 şi deţine investiţii la un hotel din Turnu Măgurele. 

Înaintea alegerilor parlamentare, Liviu Dragnea şi-a luat un angajament în faţa cetăţenilor prin care, împreună cu echipa sa, va consolida clasa de mijloc şi va identifica soluţii pentru problemele cele mai mari cu care se confruntă România. 

"Noi urmărim consolidarea clasei de mijloc şi vom face asta prin creşteri de salarii, prin majorarea pensiilor, prin tăierea a peste jumătate din taxele parafiscale, prin scăderi semnificative de impozite, cum este impozitul pe venit, pe dividende, pe terenul agricol, prin tăieri de taxe, cum este TVA, prin reduceri ale contribuţiilor sociale şi de sănătate. Vrem să aducem bani în economie, pentru investiţii, prin Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare. Am prezentat românilor soluţiile noastre pentru agricultură, pentru sănătate, pentru crearea a peste 850.000 de locuri de muncă, pentru tineri. În tot acest timp, restul partidelor nu au făcut altceva decât să ne atace sau să facă jocuri politice", declara Liviu Dragnea, înainte de alegerile parlamentare. 

În primăvara acestui an, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul". 

Liviu Dragnea este divorţat şi are doi copii. 

AGERPRES