'Îmi doresc foarte mult să fim o echipă la Tulcea indiferent de culoarea politică a fiecărui parlamentar. Atât în Tulcea, cât şi în ţară, îmi doresc foarte mult să avem o perioadă de linişte în care să putem construi aşa cum ne dorim cu toţii. Pentru asta este nevoie să avem un obiectiv comun şi să înţelegem că doar astfel ne putem respecta angajamentele', a declarat sâmbătă, după festivitatea de înmânare a certificatului care-i atestă calitatea de parlamentar, senatorul Teodorovici. 

El şi-a exprimat speranţa în succesul instrumentului financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării, astfel încât judeţul Tulcea să devină un model replicabil în alte zone defavorizate din România. 

În timpul campaniei electorale, senatorul PSD a anunţat că doreşte ca guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, poziţie ocupată de peste 20 de ani de persoane numite prin ordin al ministrului Mediului, să fie ales prin vot direct de comunităţile locale din perimetrul Rezervaţiei. Amenajarea a patru benzi pentru drumul expres Tulcea-Constanţa, realizarea podului peste Dunăre constituie alte priorităţi enunţate de social-democratul Teodorovici. 

Născut la 12 august 1971, în Bucureşti, Eugen Orlando-Teodorovici a absolvit în anul 1997 Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, iar în anul 2006, un master în Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este de asemenea doctorand al Facultăţii de Relaţii Internaţionale din cadrul ASE Bucureşti. 

În anul 2008, a candidat pentru Senat în colegiul uninominal nr. 1 Vrancea din partea PNL. 

La alegerile din 9 decembrie 2012, a obţinut un mandat de senator în Colegiul uninominal nr. 1 din Buzău, pe listele PSD, cu 66,94 la sută din voturi. Din din decembrie 2012 a fost membru al Comisiei pentru afaceri europene şi din 23 februarie membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitatea bancară şi piaţă de capital. 

Eugen Orlando Teodorovici a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene în perioada 21 decembrie 2012 – 5 martie 2014 şi în perioada 5 martie 2014 – 27 martie 2015. 

A fost, de asemenea, ministru al Finanţelor Publice în perioada 27 martie – 17 noiembrie 2015. 

Potrivit declaraţiilor de avere de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, poate fi considerat unul dintre cei mai bogaţi parlamentari ai judeţului, numai veniturile cumulate din ultimul an fiscal în urma funcţiilor de angajat depăşind 107.000 de lei. Deţine în acelaşi timp şi credite în valoare de câteva sute de mii de euro. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: