El a făcut aceste precizări după ce, recent, reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR) au arătat că persoanele cu profesii liberale vor fi recalificate ca având activităţi dependente şi ar putea fi obligate de ANAF la plata unor sume mai mari decât cele câştigate în ultimii cinci ani.

”Profesiile liberale nu vor dispărea şi nu vor avea nimic de suferit. Aşa cum am convenit cu partenerii noştri de discuţie vor avea loc în Parlament amendamentele necesare ca acest lucru să se finalizeze în bune condiţii. În cadrul Consiliului de Dezvoltare a Românei am convenit foarte clar modul în care am lucrat de acum încolo şi modul cum va arăta noul text, astfel încât acest lucru să fie reglementat în Parlament în următoarele săptămâni”, a explicat, marţi, ministrul Finanţelor.

Acesta a negat faptul că persoanele care exercită profesii libere ar putea fi puse la plată pe sumele încasate în ultimii 5 ani. ''Nu este nimic adevărat şi nu este niciun fel de conflict. Textul este agreat cu partenerii noştri şi nu ştiu de unde au apărut astfel de discuţii. Repet, va fi o clarificare în textul legii actuale astfel încât să fie clar pentru cei care vor verifica, pentru organele de control, dacă verifică, cum verifică şi care sunt concluziile. Nimeni nu va veni retroactiv să constate speţe pentru care să aplice penalităţi şi amenzi. Ţin foarte mult la această abordare, dacă textul oricărei legi nu este foarte clar, nu putem să punem pe umerii partenerului nostru din piaţă, nu contrează cine este, o neclaritate a legii, ci vii tu stat şi suporţi. Dacă nu ai fost în stare să fii foarte clar în lege atunci suporţi şi consecinţele', a explicat Teodorovici. (Sursa: Agerpres)