Duelul dintre cei doi a fost vizibil dezechilibrat. În timp ce lui Beatrice i s-au dat ținte ușoare de atins, lui Alin Andronic i s-a cerut practic imposibilul. Încă înainte de start, lucrurile păreau aranjate. Imediat ce au ajuns înapoi în țară, Războinicul a zburat spre Germania, nu înainte să posteze un mesaj care să agite și mai mult apele. 

“Abandonul meu in finala Exatlon nu are legatură cu accidentarea suferita. Am decis să abandonez pentru că s-a făcut o mare nedreptate!!!!!!!! Ce s-a văzut in finală nu a fost tot ce s-a intâmplat acolo!!! Pozele sunt făcute după aproximativ o săptămâna de la filmarea finale”, a postat concurentul Exalton alături de mai multe fotografii cu picioarele lui rănite.

 

Zeci de mii de fani și-au exprimat susținerea pentru Alin Andronic și au criticat aspru Kanal D. Mai mult aceștia au amenințat că la altă ediție nu se vor mai uita. Tot acest scandal afectează foarte mult Kanal D întrucât Exalton este emisiunea care le-a adus cei mai mulți bani. Din acest motiv, deja se pregătește o a treia ediție.

Problema este că acest final neașteptat a indignat pe toată lumea și nimeni nu mai crede în corectitudinea postului tv.
Decizia producătorilor a fost de-a dreptul șocantă. După ce aceștia au prezentat povestea impresionantă a Războinicului Alin Andronic, ulterior au decis că Beatrice trebuie să câștige, a spus o sursă din interior pentru Capital.
Oficialii postului nu au dorit să comenteze haosul creat și probabil doresc să îngroape subiectul, ignorând nemulțumirile publicului  în speranța că totul se va stinge odată cu curgerea timpului.

Este posibil și ca Alin Andronic să acționeze în instanță Kanal D întrucât susține că nu a avut parte de o competiție dreaptă, deși și-a riscat sănătatea și a fost principalul actor în audiențele show-ului TV.
Prima ediție a emisiunii Exalton a fost un succes răsunător, cu mult peste așteptările tuturor. Show-ul a fost de multe ori lider de audiență devansând producții de top de la Pro Tv sau Antena 1. Finalul a fost unul, însă mult criticat. Vladimir Drăghia s-a impus atunci prin votul publicului în fața războinicului Ionuț Sugacevschi, care, culmea, avea mai mulți susținători decât adversarul său, cel puțin aparent.

Deși fanii s-au revoltat atunci, ecoul nu a fost chiar atât de puternic pentru că Drăghia și-a donat toți banii unei fundații care ajută copiii bolnavi de cancer. Cu toate acestea, dezamăgirea telespectatorilor a fost proiectată în ediția a doua, care a avut audiențe mult sub așteptări.
Interesant este dacă o a treia ediție va înregistra cifre decente sau cei de la Kanal D vor avea parte de un boicot din partea publicului