Klaus Iohannis a cerut Parlamentului pentru picarea legii amnistiei și grațierii. De asemenea, el precizat că solicită în Parlament să se discute cererile de încuviinţare începerii urmăririi penale a parlamentarilor cu probleme în Justiţie.

"Un gând bun pentru partenerii noştri externi. Voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe ale României: parteneriatul strategic cu SUA, rolul şi locul nostru în NATO şi UE. Voi dovedi că România este un partener serios, credibil şi de cursă lungă",  a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, el a cerut partidele politice să înceapă discuţiile pe legea votului electronic şi a votului prin corespondenţă. "Nu vreau să se mai întâmple vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Este inadmisibil", a mai spus președintele ACL.

Citiți și: "România lucrului bine făcut" – Cum arată proiectul economic al lui Klaus Iohannis pentru dezvoltarea țării

El a precizat că îi cere președintelui în execuție Traian Băsescu să retragă ambasadorii din statele în care românii au fost "umiliţi" în contextul modului în care s-a desfăşurat procesul de vot în străinătate.

"Să fie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo unde românii au fost umiliţi. Nu pot să accept să existe situaţii în care concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene pentru că vor sa voteze", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

"Invit Guvernul să poftească în Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cât mai repede cu atât mai bine", a mai declarat Klaus Iohannis, precizând că cineva trebuie să suporte consecințele dezastrului bugetar.

Citiți și: Klaus Iohannis, în luna septembrie: După ce câștig alegerile îl voi numi pe Cătălin Predoiu premier