Prima locuinţă achiziţionată prin credit bancar garantat de stat este un apartament de două camere dintr-un bloc vechi aflat în cartierul bucureştean Colentina.

Titularii contractului, soţ şi soţie, ambii angajaţi la compania Renault, au contractat de la BRD un credit bancar de 51.500 euro şi au plătit un avans de 3.000 euro, rata stabilită pentru perioada de 30 ani aferentă creditului fiind de 307 euro/lună.

Apartamentul este unul tip confort I decomandat, iar blocul a fost construit în 1986, aşa cum capital.ro a anunţat de ieri.  Cumpărătorii au declarat că au depus dosarul de creditare mai demult, dar că au fost contactaţi ulterior de bancă pentru a li se prezenta şi oferta din programul „Prima Casă”.

Credit cu mediatizare

Surse oficiale au declarat, ieri, pentru Mediafax, că familia în cauză avea deja depus dosarul pentru contractarea unui credit ipotecar şi a fost contactată de bancă pentru a i se prezenta şi varianta programului „Prima Casă”, fiind totodată avertizată că va trebui să accepte mediatizarea achiziţiei, deoarece titularii contractului sunt practic primii cumpărători ai unei locuinţe prin intermediul acestui program.

„Clienţii perfecţi”

Potrivit surselor citate, primii cumpărători ai unei locuinţe prin programul „Prima Casă” au fost consideraţi „clienţii perfecţi”, deoarece dispun de venituri care permit achitarea ratelor aferente creditului.

Premierul Emil Boc, ministrul Finanţelor şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM au participat azi la ceremonia de semnare a contractului pentru prima locuinţă achiziţionată prin programul „Prima Casă”.

SURSA: Mediafax

FOTO: Mediafax Foto

DETALII:
Citeşte şi BRD acordă de azi credite pentru „Prima Casă”. Venitul minim: 400 de euro.
Citeşte şi „Prima Casă”, un apartament de 54.000 de euro în Şoseaua Colentina.
Citeşte şi Costurile care scumpesc creditele pentru „Prima Casă”.