Potrivit acestuia, nu vor mai exista probleme de această dată.

‘Avem confirmarea de la furnizor că gazonul este pe drum şi primele camioane, care sunt pe drum, vor ajunge mâine dimineaţă, între orele 8,00 şi 10,00. Gazonul a fost recoltat în Olanda, pus în camioane şi trimis în România. Acum este pe drum şi va ajunge mâine dimineaţă’, a precizat Michael Iovanel.

Pe 8 septembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că nu are nicio legătură contractuală cu firma care a realizat gazonul de pe Arena Naţională, iar montarea şi întreţinerea acestuia a fost şi continuă să fie responsabilitatea exclusivă a constructorului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti remis pe 8 septembrie AGERPRES, această lucrare a depins exclusiv de constructor care a angajat o firmă din Italia, iar aceasta, la rândul ei, a contractat o altă firmă din România. Prin urmare, cel care trebuie să dea explicaţii privind starea gazonului este constructorul. De altfel, Primăria Municipiului Bucureşti nu este specializată şi nu dispune de personal cu expertiză în acest domeniu.

Conform aceleiaşi surse, acesta este şi unul dintre motivele pentru care primarul general a propus în repetate rânduri CGMB soluţia managementului privat al Arenei Naţionale.

Municipalitatea a fost responsabilă de ridicarea Arenei şi de finalizarea ei la timp. Din acest punct de vedere, angajamentele luate în faţa populaţiei şi a FRF au fost îndeplinite şi România are un stadion de tip Elite, unul dintre cele mai moderne din Europa.

Indicii despre starea neconformă a gazonului au existat, aşa cum a semnalat şi mass-media, încă de la primele antrenamente oficiale ale echipei naţionale.

La acel moment, primarul general a solicitat imperativ constructorului explicaţii şi garanţii că la momentul meciului gazonul va fi în bune condiţii. Imediat după antrenamentul echipei naţionale, Direcţia de Investiţii din PMB a trimis o scrisoare constructorului în care se solicită remedierea urgentă a problemelor apărute.

Mai mult, vineri, 2 septembrie, primarul general a avut o întâlnire cu toţi factorii responsabili pentru organizarea acestui eveniment, în sală fiind prezenţi şi reprezentanţi ai constructorului şi ai firmei responsabile de montarea gazonului. Şi cu această ocazie, primarul general le-a solicitat acestora să asigure cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea meciului.