Potrivit Prefecturii, termenul până la care bugetul Capitalei trebuia adoptat era 9 februarie. Ca urmare a aceloraşi întârzieri, Direcţia de Finanţe a dispus sistarea alimentării Primăriei Capitalei cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, începând cu data de 13 februarie până la adoptarea bugetului. Sistarea acestor cote înseamnă că municipalitatea poate face plăţi din bugetul local numai în limita celorlalte venituri încasate, se arată într-un comunicat al Prefecturii Capitalei.
Potrivit legii bugetului de stat de pe anul 2012, proiectul de buget local se aprobă de Consiliul General, la propunerea primarului, în maximum 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.
În acest termen, ordonatorul de credite, care este primarul general, avea obligaţia de să întocmească proiectul de buget, să îl prezinte dezbaterii publice şi să îl înainteze Consiliului General spre adoptare, a mai precizat Prefectura Capitalei în comunicat.