Ministrul Mediului, Costel Alexe, ar intenționa să renunțe la portofoliul pe care îl deține în Guvernul Orban pentru a candida în alegerile locale.

Astfel, Alexe ar intenționa să candideze pentru primăria orașului Iași, a anunțat luni Digi 24 TV, pe surse.

Activitate agitată

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a făcut remarcat în ultima vreme prin acuzele aduse Primăriei Generale cu privire la nivelul excesiv de mare al poluării din București și din alte mari orașe.

El a declarat că 10 orașe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce privește reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituțiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

Potrivit ministrului Mediului, cele 10 orașe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce privește reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești.

”Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice.

Plângere penală

Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus Costel Alexe.

În privința poluării din București, Costel Alexe a avertizat că România riscă să plătească amenzi între 100.000 și 400.000 din cauza poluării din Capitală, în procedura de infringement pe mediu a Comisiei Europene.

El s-a ales cu o plângere penală din partea Primarului General Gabriela Firea, în urma declarațiilor făcute. Alexe a mai avertizat populația că nu ar trebui să pasă din case fără mască de protecție, din cauza poluării.

 


Te-ar putea interesa și: