Veniţi din toate colţurile ţării, manifestanţii, au ocupat parțial și bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor. Liderii Partidului Social Democrat, premierul Viorica Dăncilă, membri ai Guvernului, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi mai mulţi parlamentari au ajuns, cu puţin înainte de ora 20,00, în Piaţa Victoriei.

Tot la ora 20.00, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, a anunțat că la nivelul Directiei Generale de Monitorizare a Ordinii Publice, din care fac parte toate institutiile cu abilitati in asigurarea ordinii publice, s-a decis ca stația Piața Victoriei sa fie închisă.

„Închiderea stației presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran și trecerea trenurilor prin această stație fără oprire. Stația se va redeschide la solicitarea instituțiilor abilitate. Măsura a fost luata pentru siguranța călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranziteaza zona Piata Victoriei”, menționează șeful Metrorex.

Cu câteva ore în urmă, Gabriela Firea declarase că „am avut ieri comandament pentru organizarea celor 15 evenimente care au fost aprobate. (…) Azi dimineaţă am avut, din nou, o şedinţă operativă. (…) Nu sunt probleme deosebite. (…) După semnarea celor 15 protocoale şi după informaţiile primite ulterior de la organizatori, vom avea astăzi circa jumătate de milion de persoane în Bucureşti, pe străzi, care participă la diferitele evenimente – (…) circa 400.000 de persoane doar la mitingul PSD – ALDE din Piaţa Victoriei (…) şi bulevardele adiacente, iar circa 100.000 de persoane la celelalte evenimente care au fost aprobate”. Ea a mai spus că va participa la mitingul PSD – ALDE alături de colegii săi, însă nu îi va aduce în Piaţa Victoriei şi pe copiii săi. „Este un miting la care ar fi destul de periculos, având în vedere numărul mare (de participanţi – n.r). (…) Sunt alte tipuri de evenimente la care pot să participe copiii, (…) nicidecum evenimente în care sunt transmise mesaje politice”, a susţinut Gabriela Firea.