Acest lucru s-a întâmplat întrucât compania a aplicat o majorare cu 12 bani/litru de motorină, iar la benzină cu 6 bani/litru.
Reprezentanţii companiei ne-au declarat că principalul motiv pentru majorarea preţurilor este cotaţia internaţională a produselor.

OMV Petrom nu mai publică pe site-ul propriu din luna aprilie prețurile medii ale carburanților, aplicând un alt sistem prin care poți vedea prețurile medii din fiecare stație.

capital.ro a publicat la începutul lunii iulie un articol prin care arătam unde găsești cele mai mici prețuri din București, iar acestea se aflau la trei stații de pe Bd. Constantin Brâncoveanu.

Dacă pe 2 iulie cel mai ieftin sortiment de benzină costa 5,17 lei/litru, la finele lunii iulie același sortiment la aceeași stație costa 5,38 lei/litru, adică mai mult cu 21 de bani.

La începutul lunii august prețul pentru același sortiment de benzină era de 5,27 lei, adică cu 11 bani mai puțin.

După 15 august, compania a mai operat o scădere a preţurilor, astfel că un litru de benzină Premium 95 costa 5,17 lei.

Conform siteului companiei, la finele lunii august, la aceeaşi staţie, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costa 5,24 lei. La jumătatea lunii septembrie, preţul pentru acest sortiment a ajuns la 5,3 lei. În prezent la aceeaşi staţie un litru de benzină costă 5,36 lei, adică cu 6 bani mai mult.

Un litru de benzină Top Premium 99+ costă 5,73 lei faţă de 5,67 lei, preţ practicat din 15 septembrie şi până ieri.

Aşa cum precizam mai sus, la motorină preţurile au crescut cu 12 bani. Astfel, un litru de Euro Diesel 5 costă în prezent 5,51 de lei, la aceeaşi staţie, iar sortimentul OMV Diesel poate fi cumpărat cu 5,69 de lei/litru.

Aceasta majorare este prima efectuată de OMV Petrom în decursul acestei luni.

OMV Petrom nu este singura companie de pe piaţa românească care a majorat preţurile carburanţilor. capital.ro a informat în urmă cu o săptămână că Rompetrol, al doilea mare jucătorm în funcţie de numărul de staţii, a scumpit toate sortimentele cu 3 bani.

Astfel, un litru de benzină Efix costă 5,51 lei faţă de 5,48 de lei. Sortimentul de benzină Alto 101 are un preţ de 6,16 lei/litru, cu 3 bani mai mult. Un litru de motorină Efix costă în prezent 5,49, iar sortimentul Alto 55 are preţul mediu de 5,8 lei/litru.