Declinul prețurilor vine după anunţul potrivit căruia SUA a ajunge la maximele din 2015 referitoare la locurile de muncă, precum și previziunile guvernamentale privind creşterea producţiei de petrol din SUA și a cererii mai mare de petrol la nivel mondial.

Ministrul saudit al petrolului Ali Al-Naimi a spus reporterilor marți seara că producţia de 10,3 milioane de barili pe zi eclipsează vârful recent de 10,2 milioane de barili pe zi înregistrat în luna august 2013.

Petrolul Brent cu livrare în luna Mai a scăzut cu 73 de cenți de la ultima închidere, ajungând la 58.37 dolari pe baril la 3.00 ora României, în timp ce petrolul Crude de referinţă în Statele Unite a mai scăzut cu peste un dolar ajungând la 52.96 dolari pe baril. Ambele cotaţii au pierdut aproximativ 50% din iunie anul trecut până în prezent.

Ministrul Al-Naimi nu a precizat de ce producția a crescut luna trecută. El a spus în discursul ținut la Riad că producția de petrol a Arabiei Saudite va rămâne probabil în jurul valorii de 10 milioane de barili pe zi.

Ali al-Naimi a mai precizat, de asemenea, că regatul saudit era gata să "îmbunătățească" prețurile petrolului, dar numai în cazul în care și alți producători din afara Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol OPEC se alătură acestui efort.

Indicele dolarului american, care măsoară moneda americană într-un coș de valute, a crescut cu 1,22% reluând o recentă tendință de creștere.