"Vorbim de Bechtel. A fost un contract nefericit. În cele din urmă, şi eu am afirmat acest lucru chiar la Ambasada României de la Washington, poate calificarea a fost prea dură, dar este clar că partea română a încercat să fure voturi anunţând acest proiect şi dând impresia că se va construi şi toată lumea a fost fericită pe traseul autostrăzii. Pe de altă parte, Bechtel, la dimensiunile pe care le are, nu putea să nu ştie că România nu are resurse financiare individuale pentru un asemenea proiect", a declarat şeful statului.

Potrivit acestuia, ambele părţi au ştiut, din modul în care a fost semnat contractul, că "el nu este bancabil, nu poate fi finanţat de nicio bancă, pentru că nu se îndeplinea niciun criteriu al unei corecte competiţii în obţinerea unei lucrări publice". Deci, incorecte au fost ambele părţi, susţine Traian Băsescu.

El a mai spus că, "Slavă Domnului, Bectel a înţeles să-şi limiteze exigenţele ca dimensiune a contractului", iar pentru restul de autostradă pe care nu o mai execută Bechtel vor fi organizate licitaţii.