‘Comunitatea internaţională trebuie să încerce să scape de toate armele chimice din Siria’, a declarat Peres în marja unei întâlniri la Ierusalim cu şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius, fără a preciza ce intenţionează în mod concret.

‘Este foarte complicat, foarte scump, însă ar fi şi mai complicat şi periculos’ să lăsăm lucrurile aşa cum sunt, a adăugat preşedintele israelian.

Opoziţia acuză puterea siriană că a recurs la gaze toxice, evocând peste o mie de morţi, ceea ce Damascul neagă în bloc, acuzând la rândul său rebelii că au fost în spatele acestor atacuri.

Organizaţia ‘Medici fără Frontiere’ a raportat decesul unui număr de 355 de pacienţi ‘prezentând simptome neurotoxice’ în acest sector, însă a precizat că nu poate ‘confirma ştiinţific cauza acestor simptome şi nici stabili responsabilitatea acestui atac’.

‘Ceea ce se petrece în Siria este fără precedent şi nu pot crede că a avut loc cea mai de neconceput crimă de război, utilizarea de arme chimice pentru a ucide femei şi copii’, a adăugat preşedintele israelian.

SURSA: Agerpres