‘Economia e mult mai inteligentă ca partidele politice. Nu poţi să iei decizii economice pentru că aşa s-a zis la partid. Că zic eu la PSD ca mâine să facă Rombatul de trei ori mai mare, nu se face, se face ce se poate face din punct de vedere economic. Deci ceea ce aştept şi îmi doresc foarte mult este ca decizia de mediu, de protecţie a mediului, de dezvoltare economică a României, să nu se ia pe criteriul partidul meu e împotriva partidului celuilalt şi să se ia pe criteriul ce e bine pentru România. E bine să protejăm mediul, dar e bine să avem investiţii şi să facem locuri de muncă şi să ne dezvoltăm ca ţară’, a afirmat premierul.
El s-a declarat ‘absolut convins’ că Parlamentul va lua o decizie corectă în baza unui raport serios, tehnic, profesionist, precum şi în baza audierii reprezentanţilor manifestanţilor din Piaţa Universităţii şi a reprezentanţilor instituţiilor statului.
De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu membrii Comisiei speciale a Parlamentului după ce s-au întors din vizita de documentare de la Roşia Montană de săptămâna aceasta, primul-ministru a răspuns că nu, adăugând că aceasta nu este treaba sa ca şef al Guvernului.
Primul ministru a participat, sâmbătă, la inaugurarea unei noi secţii a SC Rombat SA Bistriţa, cel mai mare producător de baterii auto în România, unde se vor produce baterii pentru vehiculele de tip start-stop şi prin care s-au creat peste o sută de noi locuri de muncă. Acest proiect a beneficiat de un grant de 13 milioane lei din partea Guvernului României.
Sursa: Agerpres