Într-un comunicat dat publicităţii marţi, Fillon a confirmat informaţia apărută în săptămânalul satiric Le Canard Enchaîné, într-un moment în care guvernul său este confruntat deja cu o polemică legată de vacanţa petrecută în Tunisia de ministrul de externe Michele Alliot-Marie.
François Fillon şi familia sa s-au aflat în Egipt exact în perioada în care şefa diplomaţiei a vizitat Tunisia, unde a folosit în două rânduri avionul privat al unui prieten tunisian ce avea legături cu clanul Ben Ali.

Coincidenţa a făcut ca ambele state nord-africane să fie zguduite, la scurt timp după aceea, de revolte populare îndreptate împotriva dictatorilor Zine El Abidine Ben Ali, refugiat între timp în Arabia Saudită, şi Hosni Mubarak, care se agaţă în continuare de putere la Cairo.

În comunicatul de marţi, serviciul de presă al lui Fillon precizează condiţiile în care a avut loc sejurul în Egipt. ‘Primul ministru a fost găzduit de autorităţile egiptene’ şi, tot la invitaţia acestora, ‘a împrumutat un avion al flotilei guvernamentale egiptene pentru a se deplasa de la Assuan la Abu Simbel, unde a vizitat templul’, explică serviciul de presă.

Deplasarea în Egipt s-a făcut cu un avion al guvernului francez, însă pe cheltuiala familiei Fillon, mai precizează comunicatul.
SURSA: Agepres

Citește și: