Premierul Florin Cîțu a dezvăluit ce va face de Paști: ”N-o să mă vedeţi. O să vă las în pace”. Cîțu a participat miercuri la două evenimente, pe de o parte ședința de Guvern, iar pe seară ședința întâlnirea liderilor coaliției aflate la guvernare.

Șeful Executivului a anunțat că după Paște în București va avea loc un maraton al vaccinării, insistând din nou asupra reușitei campaniei de vaccinare, ca o condiție obligatorie pentru revenirea la viața de dinaintea pandemiei.

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit ce va face de Paști: Va fi alături de familie

Premierul Florin Cîţu a dezvăluit miercuri că va petrece Sărbătorile de Paște în familie.

“De Paşte, în familie. Şi n-o să mă vedeţi. O să vă las în pace”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Întrebat despre faptul că a venit cu două viniluri la şedinţa coaliţiei, Cîţu a spus că sunt două albume primite de la colegi pentru ziua sa onomastică: Foo Fighters – Medicine at Midnight şi Led Zeppelin.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Paştele.

Planuri privind ridicarea restricțiilor

Premierul Florin Cîțu a vorbit miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, despre planurile Guvernului legate de ridicarea restricțiilor impuse de pandemia Covid-19.

Cîțu nu a negat posibilitatea ca după 1 iunie să fie din nou permise concertele și evenimentele cu un număr mare de spectatori, el condiționând însă acest lucru de reușita campaniei de vaccinare, care ar trebui să imunizeze pe 5 milioane de români.

În plus, șeful Guvernului a anunțat că Executivul pregătește mai multe evenimente-publice cu spectatori chiar înainte de 1 iunie, pentru a monitoriza riscurile legate de răspândirea Covid-19.

”Vom avea un Paște normal”

”Eu sunt sigur că românii sunt responsabili, că vom avea un Paște normal.

Săptămâna viitoare vom avea un maraton al vaccinării, trebuie să ne vaccinăm și după aceea putem vorbi de renunțarea la mască.

Trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes, înainte de a vorbi despre niște posibile acorduri pe turism cu țări precum Grecia sau Israel.”, a spus Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Continuă discuțiile legate de PNRR

De asemenea, Florin Cîţu a afirmat, miercuri seară, după şedinţa coaliţiei pe tema PNRR, că nu se va renunţa la niciun proiect.

”A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a afirmat Premierul, precizând că nu există nicio problemă în negocierile cu Comisia Europeană.

”Nu renunţăm la niciun proiect. A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă sunt probleme în negocierile cu Comisia Europeană, șeful Guvernului a declarat: ”N-aş vedea că sunt probleme, nu sunt nici obiecţii, sunt comentarii, au cerut mai multe detalii”.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan.