UPDATE. Premierul britanic Boris Johnson a petrecut o noapte ”confortabilă” în spital și este într-o stare bună, continuând să conducă guvernul, deși va rămâne în spital sub observație, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters.

„Prim-ministrul a petrecut o noapte confortabilă în Spitalul Thomas din Londra, și este binedispus. Rămâne sub observație în spital”, a spus purtătorul său de cuvânt care i-a avertizat pe reporteri asupra unor dezinformări.

Oficialul a spus că relatările presei de stat din Rusia potrivit cărora premierul britanic a fost trecut pe ventilație mecanică sunt dezinformări, notează Reuters.

__________________________________________________________________

La 10 zile după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, starea lui Boris Johnson s-a agravat, potrivit unor surse citate de Antena 3, astfel că premierul britanic are nevoie de ventilator de la secţia ATI pentru a putea respira.

Boris Johnson a fost internat duminică, pentru a i se face mai multe teste privind infecţia cu noul coronavirus. În ultimele zile, premierul britanic a făcut febră mare, motiv pentru care medicul său i-a recomandat să se interneze.

În urmă cu zece zile, Boris Johnson a anunţat, într-o postare pe contul său de Twitter, că a dezvoltat simptome uşoare şi a ales să se autoizoleze, însă a continuat să conducă guvernul de la distanţă.

„M-am autoizolat, dar voi continua să conduc guvernul şi să-mi exercit atribuţiile şi responsabilităţile prin video-conferinţă”, a fost mesajul postat atunci chiar de premierul britanic pe contul său de Twitter.

Şi logodnica însărcinată a premierului, Carrie Symonds, a anunţat că a prezentat simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, dar spune că nu s-a testat şi că în prezent se simte bine.