„Încă nu am decis la nivel de guvern care va fi linia noastră de acţiune cu privire la acest subiect, dar suntem puţin sceptici referitor la mărimea pe care ar trebui s-o aibă acest Fond de Salvare”, a declarat premierul finlandez, Jyrki Katainen, în cadrul unei reuniuni, sâmbătă, cu mai mulţi responsabili europeni la Saariselka (Nord).
”Am decis deja că MES (Fondul Permanent de Salvare, care demarează la 1 iulie) ar trebui lansat mai devreme decât este prevăzut şi ar trebui capitalizat mai repede decât s-a stabili”, a declarat el în faţa presei, întrebând-se dacă este necesar să se meargă dincolo de cele prevăzute şi despre oportunitatea de a creşte resursele acestui fond de salvare financiară.
Chestiunea a devenit un subiect politic foarte sensibil în Finlanda, unde ajutorul acordat ţărilor mai slabe suscită controverse. Helsinki este, alături de Berlin, printre capitalele cele mai reticente faţă de un efort suplimentar. Or, un consens al Zonei euro este necesar pentru a se merge mai departe.
Sursa: Agerpres