Primele două astfel de restaurante vor fi inaugurate anul viitor în oraşele Amritsar şi Katra din India.

"Să deschidem un restaurant (ovo-lacto) vegetarian într-o zonă de pelerinaj este o idee bună", a declarat Rajesh Kumar Maini, purtătorul de cuvânt McDonald’s India. "Cum meniul va fi exclusiv vegetarian, va trebui sa lucrăm la produse noi", a adăugat acesta, potrivit Financial Times.

Produsul emblematic al restaurantelor McDonald’s este hamburgerul pe bază de carne de vită, care ar fi stârnit reacţii controversate în încercarea de a intra pe o piaţă în care vaca este considerată animal sacru. Primul restaurant deschis în India (1996) oferea hamburgeri pe bază de carne de miel, însă nici acestea nu au avut succesul sperat. Astăzi, McDonald’s India mizează, mai ales, pe produsele din carne de pui şi pe câteva alte produse (ovo-lacto) vegetariene (McVeggie, McAloo Tikki, McSpicy Paneer ş.a.).

McDonald’s nu este primul lanţ de restaurante care îşi modifică meniul pentru a fi "acceptat" de cultura hindusă. Subway, care are peste 280 de restaurante în India, a deschis în urmă cu câteva zile primul restaurant cu meniu exclusiv vegetarian, în vecinătatea unei universităţi din Punjab.