Spania a raportat vineri 769 de decese din cauza epidemiei de coronavirus, înregistrate numai în ultimele 24 de ore, ceea ce constituie un nou record negativ pentru această ţară, conform comunicatului oficial emis de Ministerul Sănătății de la Madrid.

În total, numărul deceselor a ajuns la 4.858.

De miercuri până joi, bilanţul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus a urcat de la 56.188 la 64.188, potrivit sursei citate.

Între timp, pe internet apar noi imagini cu situația disperată a spitalelor din Madrid, unde pacienții sunt obligați să se întindă pe holuri, în paturilor disponibile.

Statul iberic a depășit încă de joi China, în ceea ce privește numărul pacienților care au murit din cauza COVID-19.

Patinoar transformat în morgă

Angajații din domeniul Sănătății, care reprezintă aproximativ 14% din victimele coronavirusului, se plâng de lipsa echipamentului de protecție de bază, un patinoar din Madrid a fost transformat într-o morgă improvizată, iar o clădire emblematică găzduiește bolnavii, spitalele fiind supraaglomerate.

Spaima a lovit capitala Spaniei în momentul în care autoritățile au confirmat înregistrarea a 1.646 de cazuri de infectare doar în Madrid. Guvernul regional a ordonat închiderea tuturor creșelor, a școlilor și a universităților, precum și a muzeelor și galeriilor de artă, inclusiv a celebrului Prado.

Măsuri similare au fost luate și în provincia Barcelona, unde, guvernul a cerut izolarea la domiciliu a 70.000 de cetățeni, pentru o perioadă de 14 zile.